Scholing Geweldloos Verzet

Scholing Geweldloos Verzet

Scholing Geweldloos Verzet

Een aantal jaar geleden heeft een aantal collega’s zich laten scholen in de methodiek Geweldloos Verzet. Omdat er veel vraag is naar deze methodiek is de training nu ook aan andere collega’s gegeven en zijn wij nu teambreed inzetbaar om deze methode toe te passen. 

Veel opvoeders hebben regelmatig te maken met risicovol gedrag van kinderen en jongeren. Is een hardere aanpak de oplossing? Veelal leidt dit tot escalatie of onmacht van de ouder. De methode Geweldloos Verzet geeft concrete handvatten hoe je als opvoeder kunt reageren op het ongewenste gedrag van het kind. De methode is breed inzetbaar en kent eigenlijk geen contra-indicaties.

Een voordeel van deze methode is dat deze gericht is op het doen. In het gebruik hiervan merken we dat het de opvoeder hoop biedt, maar ook helpt om concreet aan de slag te gaan. De hulpverlener geeft instructies en is vooral een coach. Dit zorgt ervoor dat de opvoeders in hun kracht worden gezet en het geeft ze het vertrouwen het weer zelfstandig te gaan doen.

Wilt u meer weten over deze methode? Kijk dan op https://www.agathos-hulpverlening.nl/ons-hulpaanbod/geweldloos-verzet

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 26 40 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.